L’Ajuntament de Berga prepara un Corpus alternatiu, amb actes simbòlics però sense la presència de comparseria

No hi haurà Patum, però no serà una setmana qualsevol. L’Ajuntament de Berga treballa en un programa alternatiu per aquest Corpus amb la idea de fer actes simbòlics i emotius però sense treure les comparses al carrer per evitar aglomeracions massives de persones. Ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà la regidora Roser Valverde, que ha reconegut que “treure les comparses al carrer és perillós perquè serà encara més difícil de controlar que la gent surti al carrer i mantingui les mesures de seguretat”.

De moment, la proposta pel Corpus alternatiu s’està polint. La idea de la regidora de Patum és exposar-la al Patronat del 29 de maig, que també decidirà si la Patum del setembre tira endavant o no. Sobre la setmana de Corpus, Valverde creu que “és lògic que hi haurà gent que sortirà al carrer a fer la seva Patum” però confia “que tothom que ho faci conscienciat que cal seguir unes normes de prevenció”.

En paral·lel, l’Ajuntament intensifica les converses amb la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural per prendre una decisió sobre la Patum del setembre, tot i que reconeix que l’última paraula la tindran les autoritats sanitàries. A dia d’avui, Valverde explica que “la Generalitat veu difícil poder fer la Patum al setembre”. També ho veuen complex la majoria de comparses de la Patum.

De fet, la pròpia Valverde ha recalcat que “la suma de tots aquests aspectes acabarà servint per decidir si finalment hi ha Patum o no”. A banda, l’Ajuntament ha intercanviat opinions en els darrers mesos amb municipis d’arreu de l’Estat que també acullen festes massives. Gairebé tots els ingredients apunten a una suspensió fins, com a mínim, el 2021, però la decisió no serà oficial fins després del Patronat del dia 29.

X