Els municipis de la riera de Merlès enfortiran la vigilància i mediten prohibir el bany en les zones de més risc de contagi

A la riera de Merlès no s’hi poden deixar escombraries, ni fer foc, ni acampar, ni portar els gossos deslligats, i s’hi ha de respectar el silenci i l’entorn. Tampoc es pot obstaculitzar el pas de camins públics aparcant-hi el cotxe. Partint de totes aquestes limitacions, i amb un estiu clarament condicionat per una pandèmia, els municipis de la riera es preparen per invertir en un enfortiment de la vigilància.

Els responsables locals tenen previst la creació d’espais senyalitzats durant el mes de juny, amb 60 places d’aparcament. També es farà “una inversió important” en la contractació d’un servei de vigilància rural, que amb el suport d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra, vetllarà pel compliment de les ordenances. La idea és “regular l’afluència massiva i desordenada que cada estiu posa al límit la capacitat de càrrega i l’equilibri ecològic de la riera”.

Els ajuntaments riberencs (Borredà, Gaià, La Quar, Les Llosses, Lluçà, Puig-reig, Sagàs, Sant Jaume de Frontanyà i Santa Maria de Merlès), juntament amb els Consells Comarcals, treballen per aplicar “mesures més dràstiques” fins al punt de “prohibir el bany per evitar el risc de contagi en les zones més perilloses.

Seguint les fases de la desescalada, encara no està permès que els habitants de fora de la regió de la Catalunya Central, o de les Comarques Gironines en el cas de les Llosses, s’apropin a l’espai de Merlès. Ara bé, quan l’estat de desconfinament ho permeti, els visitants trobaran una sèrie de mesures que cal complir. En cas contrari, s’exposen a sancions que van de 750 als 3.000€.

A banda de la preservació de l’Espai Natural Protegit i la convivència entre veïns i visitants, aquest any s’afegeix un motiu de salut pública motivat pel coronavirus, tant dels banyistes com dels veïns, ja que cal recordar que hi ha 6 municipis que tenen una captació d’aigua i que és la seva principal font d’abastament d’aigua de boca.

X