Berga, Política

L’oposició de Berga reclama a la CUP que acati les mocions i alerta que el pla de xoc per afrontar el Covid-19 s’endarrereix

L’oposició de Berga reclama a la CUP que acati les mocions i alerta que el pla de xoc per afrontar el Covid-19 s’endarrereix

Malestar entre els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Berga davant l’incompliment dels acords del ple del mes passat i la no-inclusió d’algunes propostes a l’ordre del dia del ple d’aquest dijous al vespre. Junts per Berga, ERC i el PSC han fet un escrit conjunt on reclamen “respecte” pels acords del ple i exigeixen “una modificació de pressupost urgent per fer front a la crisi actual”.

El ple del mes passat va aprovar diverses propostes de l’oposició que incloïen mesures per fer front a la crisi actual. Entre d’altres, incloïen 105.300 euros d’inversions per a l’Escola bressol, 130.000€ destinats a les entitats del tercer sector, a les associacions de comerciants i a autònoms i empreses, i el pagament immediat de la quantitat compromesa per ajudar a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. També s’han plantejat iniciatives de planificació estratègica de la ciutat en diversos plens però, de moment, no s’han materialitzat.

Malgrat tot, la CUP no ha iniciat cap tràmit administratiu per modificar el pressupost i complir els acords del ple de maig. Per això, el 24 de maig l’oposició va presentar conjuntament dues propostes per tractar-les en comissions informatives. D’entrada, l’oposició demana que es modifiqui el pressupost per encaixar-hi els 105.000 euros d’inversions per a l’escola bressol i els 130.000 euros de pla de xoc per a entitats del tercer sector, associacions de comerciants, empreses i autònoms. I, a banda, l’oposició també reclama l’aprovació del conveni que permetrà pagar 18.152,74 euros a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics.

Les dues propostes es van exposar a les comissions informatives però el govern no va donar resposta a les propostes. Tampoc van ser tractades a la junta de portaveus, perquè no va ser convocada. A banda, el govern no va permetre que les propostes s’incloguessin a l’ordre del dia de les darreres comissions informatives, tràmit necessari perquè avui el ple les aprovi. Com que no es van tractar en les darreres comissions informatives, avui el Ple ordinari no aprovarà la modificació del pressupost que demana l’oposició, que alerta que això “implicarà l’endarreriment de les mesures per fer front a la crisi fins, com a mínim, el ple de juliol”.

Amb tot, els tres grups de l’oposició –que sumen majoria al ple- presentaran les mocions al ple, tot i que no seran efectives perquè el govern no haurà tramitat els expedients. A banda, l’oposició inclou una moció que insta la CUP a “respectar els acords presos al ple” i que s’ordeni “la tramitació dels expedients corresponents quan així ho determinin les disposicions aprovades”.

El govern ha mogut fitxa

La iniciativa de l’oposició ha fet moure l’equip de govern. Les desavinences exposades han aconseguit fer seure en “una taula virtual amb xifres per teixir un pla de xoc per fer front a la crisi”. De moment, les xifres semblen “del tot insuficients” a l’oposició, però els tres grups celebren que “existeix una voluntat real de consens i sembla que aquesta serà una via per tal de donar forma als acords presos al ple”.

Ajuntament de Berga COVID-19 Oposició Ple

Estic amb tu

Comentaris