L’ACA adequa diversos trams del Llobregat a Gironella

Gironella va ser el municipi berguedà més afectat pel temporal Glòria. El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, i l’alcalde de Gironella, David Font, han visitat les actuacions dutes a terme per l’ACA en diversos trams del riu Llobregat al seu pas pel municipi.

En total, l’Agència ha dut a terme quatre actuacions, amb una inversió superior als 43.600 euros que han consistit en l’adequació dels talussos i la retirada de grans acumulacions de vegetació i material. A més, també  s’han destinat prop de 4.800 euros en reparar els danys provocats per la crescuda del riu en el sistema de sanejament del municipi.

Gràcies a un conveni entre l’ACA i l’Ajuntament de Gironella, s’adequarà la llera del riu Llobregat entre el Pont Vell i la resclosa. L’objectiu és que els treballs estiguin finalitzats abans de les pluges de la tardor i es minimitzi el risc d’inundacions.

Reduir el risc d’inundacions

A més d’aquestes actuacions d’emergència, s’ha informat de la línia d’ajuts destinada als ens locals per minimitzar el risc d’inundacions dins de zona urbana. Compta amb un pressupost de 4 MEUR i està destinada a l’àmbit de les conques internes

En l’àmbit del sanejament, durant el 2020 s’estan destinant més de 40.000 euros en matèria de reposicions i millores en el sistema de sanejament de Gironella, concretament en el sistema de desinfecció de l’aigua industrial i en la pavimentació i arranjament del camí de l’estació de bombament del Pont.

X