La Pobla de Lillet es converteix en un joc de pistes a l’aire lliure

Nova proposta turística per promoure les visites al nucli urbà de la Pobla de Lillet. És un joc de pistes que recorre les passes de l’arquitecte Antoni Gaudí al municipi. La proposta és molt similar a un “escape room”, amb la singularitat que és a l’aire lliure. Els participants hauran de superar una desena de reptes que els portaran a diferents punts del nucli urbà mentre van descobrint el patrimoni i la història del municipi.

El relat se situa en els anys en què Gaudí era a la Pobla de Lillet, dissenyant el Xalet del Catllaràs i els Jardins Artigas. A causa d’un robatori, l’arquitecte es queda sense alguns elements imprescindibles per avançar en aquests projectes i els participants l’hauran d’ajudar a recuperar-los, seguint diferents reptes pels carrers del nucli urbà. L’objectiu de l’Ajuntament, impulsor d’aquesta nova aplicació, és distribuir els visitants per tot el nucli i evitar que les visites turístiques es limitin només als punts més coneguts, com els Jardins Artigas i el Tren del Ciment. L’aplicació inclou una versió gratuïta que ofereix als visitants píndoles informatives del terme municipal i dels establiments i serveis de la Pobla.

Per accedir al joc “El tresor de Gaudí”, s’ha de comprar un codi a l’Oficina de Turisme que, a un preu únic de 5 euros que dona accés als grups i famílies per començar l’aventura. Fins al 15 d’agost els veïns i veïnes del municipi hi poden participar a un preu més reduït. A més, també està previst que les properes setmanes diversos establiments es converteixin, també, en punts de venda dels codis d’accés al joc de l’aplicació. Amb el codi d’accés, s’entregarà també un mapa turístic del municipi que  inclou pistes necessàries per resoldre alguns dels enigmes que es van presentant durant el recorregut.

A més, un cop baixada l’aplicació, els usuaris rebran notificacions al seu dispositiu sobre festes i activitats que vagin tenint lloc a La Pobla de Lillet.

Durant el joc, els participants tenen 10 minuts per resoldre cadascuna de les 9 proves, que els donarà la resposta per anar fins al següent punt del recorregut. La durada total del joc és d’aproximadament entre 1’5h i 2h. A cada prova, la mateixa aplicació proporcionarà pistes als participants que no trobin la solució i, un cop passat el temps, podran passar de prova de totes maneres, per evitar que algun grup participant es pugui quedar encallat durant el recorregut. L’objectiu és que tothom arribi al final del joc i que les proves siguin accessibles també per a famílies amb infants.

El projecte compta amb el suport del Tren del Ciment (Ferrocarrils de la Generalitat) i de la Diputació de Barcelona.