L’alumnat del Berguedà no decep en l’estrena de les PAU a la comarca

Tot i un curs un curs estrany, amb la pandèmia del coronavirus pel mig i una selectivitat realitzada en ple mes de juliol sota estrictes mesures de seguretat, el Berguedà surt, en certa mesura, reforçat d’aquesta situació excepcional. I és que per primer cop la ciutat de Berga va acollir unes proves d’accés a la universitat. Un avantatge important per uns alumnes que, majoritariàment, van tornar a deixar el llistó ben alt.

La Blanca Corominas, que estudia a l’Institut Guillem de Berguedà, ha aconseguit la nota d’accés més alta de la comarca amb un 9,84, que s’obté a partir de la mitjana entre la part comuna de les proves i la qualificació de Batxillerat, amb una ponderació del 40 i 60 % respectivament. La jove destaca el marge que donava l’examen d’història, ja que es podien escollir preguntes de les dues opcions. Corominas estudiarà un doble grau de cinc anys en Dret i Ciències Polítiques a ESADE, gràcies a una beca que li ha proporcionat el mateix centre i que li finançia pràcticament la totalitat de la carrera.

La Blanca Corominas comparteix un 9,6 de la part comuna de les PAU amb la Maria Buscallà, de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella. Buscalla assegura que s’esperava tenir una bona nota, però en cap cas aquest 9,6. Curiosament, la gironellenca va realitzar el batxillerat científic però finalment s’ha decantat per estudiar un grau més relacionat amb la branca tecnològica com el de Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica que s’imparteix entre la UPC i la UPF.

En canvi, si que va tenir alguna sorpresa negativa la Saida Prat, de l’Escola Xarxa. “Jo he fet el batxillerat social, i l’examen de matemàtiques em va desorientar molt. Hi havia coses que no havíem preparat“, comenta. Però també va tenir una sorpresa molt positiva en la prova de Català, en la qual va aconseguir un 9,5, molt per sobre de les expectatives que li generava haver-se quedat sempre amb el 8 a secundària. Amb un 8,88 en les PAUté força coll avall que podrà cursar el grau de Ciències Empresarials a l’UPF.

A qui sí que li va anar molt bé la prova de matemàtiques és al Marc Aguilar. Ha realitzat el batxillerat a l’IES Alt Berguedà i espera entrar a la UPC per estudiar Ciències i Enginyeria de Dades. El seu 10 de matemàtiques de la branca tecnològica li enfila la nota de les PAU fins al 8,7. A dues dècimes es va quedar l’Estrella Barniol, de l’Institut de Puig-reig. Ella vol cursar Biotecnologia a la UAB i és de les que es va aliviar en saber les notes ja que creia que els nervis li haurien jugat una mala passada en més d’una pregunta.