Prohibeixen l’accés en cotxe a Pedret els caps de setmana per evitar la massificació de la zona

Berga i Cercs han acordat prohibir l’accés en cotxe a Pedret durant els caps de setmana per evitar la massificació de la zona i reduir les possibilitats de propagació del coronavirus. És una mesura consensuada pels ajuntaments, juntament amb els cossos de seguretat, per reduir les aglomeracions i evitar afectacions de mobilitat.

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, en les darreres setmanes s’ha percebut un augment del nombre de persones que accedeixen amb vehicle a l’entorn de Pedret per banyar-se o passejar per la Via Verda. Aquest increment podria estar propiciat per les persones que han decidit fer vacances de proximitat a causa de la Covid-19 i per la prohibició de l’accés i el bany a la riera de Merlès, des del passat mes de juny. Tot això provoca greus problemes de circulació que impedeixen l’arribada dels serveis, en cas que fos necessari, l’augment de l’abandonament de residus i la degradació dels valors naturals de l’espai.

Tancament de l’accés els caps de setmana

El tancament dels accessos a Pedret s’aplicarà els caps de setmana, de dissabte al matí a diumenge al vespre, durant la temporada d’estiu. En concret, es prohibirà l’accés a tot tipus de vehicles a motor, a excepció del veïnat i els serveis de la zona. També es permetrà el pas als taxis i les visites guiades programades a Sant Quirze de Pedret. A partir del dissabte, 1 d’agost, el control estarà regulat pels Mossos d’Esquadra amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals, Protecció Civil i les ADFs.

Porta oberta a ampliar la prohibició entre setmana

Es preveu que els Mossos d’Esquadra analitzin la freqüentació de vehicles que es produeix a la zona durant la setmana i, en cas que l’afluència generi problemes de mobilitat, es valorarà ampliar la mesura i procedir al tancament de l’accés a Pedret els dies laborables.