La Generalitat atura el projecte de la incineradora de Cercs

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha anunciat avui en una roda de premsa telemàtica que la tramitació del projecte de la incineradora de Cercs queda frenat sine dieCalvet ha justificat aquesta decisió per “la incompatibilitat urbanística” i recorda que el projecte “ha generat un ampli rebuig i neguit social i institucional a la comarca”.

La resolució l’ha pres la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central reunida aquest dijous. Calvet ha assegurat que els terrenys on es pretenia implantar la planta de residus no són “susceptibles de llicència urbanística directa” i que primer “caldria un pla de millora urbana que concretés les condicions de parcel·lació, edificació i ús d’acord amb el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Cercs.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha destacat que amb aquesta decisió “s’ha recollit la voluntat de tot un territori” ja que la incineradora “no encaixava gens amb el nostre projecte de comarca verda, turisme i activitats a la natura“, ha assegurat Lara. A més, també ha recordat que “30 dels 31 municipis del Berguedà han aprovat aquesta moció contrària a la incineradora i que tots els batlles de la comarca s’hi van manifestar contraris a través d’un consell d’alcaldes. Tot i que l’ajuntament de Cercs no s’hi va oposar, Josep Lara ha matisat que el consistori va actuar correctament donant-hi tràmit a través d’una llicència.

X