L’operació sortida del cap de setmana llarg de l’11-S provoca cues de fins a 15km a la C-16, entre Gironella i Cercs

Retencions importants a la C-16 entre Gironella i Cercs durant tot el matí. La Diada de l’11 de Setembre cau en divendres i això ha propiciat un cap de setmana llarg, de tres dies, que molts catalans han aprofitat per fer escapades. Un dels punts calents de la xarxa viària és la C-16 al Berguedà, on durant tot el matí d’aquest divendres s’està circulant de forma lenta, especialment entre Gironella i Cercs, en sentit nord.

El Servei Català de Trànsit (SCT), conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, desplegarà durant aquest cap de setmana llarg un dispositiu especial de mobilitat. L’objectiu principal d’aquest operatiu especial de trànsit és garantir la mobilitat de tots els usuaris i minimitzar les possibles afectacions tant de sortida com de retorn.  El dispositiu es va iniciar aquest dijous, 10 de setembre, a les 15 h i finalitzarà diumenge, 13 de setembre, a les 24 h.

Des de les 3 de la tarda de dijous fins les 12 del migdia d’aquest divendres, han sortit de l’àrea metropolitana 355.577 vehicles, un 82% dels 430.000 previstos pel Servei Català de Trànsit. Pel que fa a la tornada, es preveu que entre les 12 i les 24 h de diumenge 13 es mobilitzin al voltant de 200.000 vehicles.

Enguany la festivitat de l’Onze de Setembre cau en divendres i el fet que hi hagi la possibilitat de gaudir de tres dies festius consecutius pot complicar el trànsit en alguns eixos viaris, tant en l’operació sortida com en la de tornada. Cal tenir en compte que la Diada coincideix amb el retorn de vacances d’alguns ciutadans, que es desplacen sobretot per vies del litoral des de la Costa Brava i la Costa Daurada o per vies procedents de zones de muntanya cap a l’àrea metropolitana de Barcelona.

X