Canvi de temps imminent

El temps estable i gairebé de ple estiu que ens ha acompanyat l’última setmana té les hores comptades. Aquest divendres entra una borrasca que comportarà un augment de la inestabilitat i una lleu baixada de les temperatures.

La jornada d’aquest divendres estarà marcada per la nuvolositat abundant a tota la comarca, ja des de primera hora del matí, tot i que puntualment encara s’obriran algunes clarianes. A la tarda començaran a aparèixer les primeres precipitacions per l’oest de la comarca i al llarg del vespre i nit s’espera que afectin arreu. En principi, seran precipitacions de caràcter feble i moderat, tot i que no es descarta que puntualment puguin anar acompanyades de calamarsa i pedra. Amb aquests núvols, la temperatura màxima es quedarà una mica més curta, amb valors que tan sols superaran els 25ºC al Baix Berguedà. En canvi, la temperaturà mínima pujarà lleugerament i només quedarà per sota dels 15ºC en punts del nord i oest de la comarca.

Aquestes són les màximes i mínimes previstes aquest divendres en algunes poblacions de la comarca:

Berga: 24/17ºC

Gironella: 26/17ºC

Bagà: 22/13ºC

L’Espunyola: 23/16ºC

El cap de setmana arrancarà encara amb restes d’inestabilitat en el matí de dissabte, tot i que durant la resta del dia l’ambient assolellat tornarà a ser el protagonista. Mentrestamt, de cara al diumenge podrien tornar a aparèixer alguns ruixats de tarda però concentrats només en la meitat nord. El termòmetre es mantindrà força estable en les hores centrals del dia però les nits tornaran a ser bastant fresques.

Temps OKK

Tot i que encara hi ha força incertesa, els pronòstics a mitja termini tendeixen a dibuixar un panorama força variable durant la primera part de la setmana que ve, amb xàfecs de tarda que podrien ser una mica més generals i unes temperatures que lentament anirien reculant fins a situar-se a nivells normals, o fins i tot per sota, per l’època de l’any.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.