L’Ametlla de Merola concentra la Festa Major a la plaça de l’Església per adaptar-la a la Covid-19

L’Ametlla de Merola s’aferra a mantenir la seva Festa Major, i la manté per aquest cap de setmana però amb mesures de seguretat estrictes per adaptar-la a la Covid-19. La festa ha fet un pas important per acabar sent declarada d’Interès Nacional: ja és dins el Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya. Segons l’organització, “el reconeixement ens empeny a seguir treballant per fer que la nostra cultura i les nostres tradicions perdurin i siguin conegudes i reconegudes arreu del país”.

D’entrada, la Festa Major d’aquest any quedarà concentrada a la plaça de l’Església, que serà l’epicentre de tots els actes. L’entrada a cada acte tindrà un preu simbòlic d’un euro, mentre que la ‘mandonguillada’ valdrà 10€.  A l’entrada de la plaça hi haurà control de temperatura, registre d’assistència i dispensadors de gel hidroalcohòlic. L’accés s’obrirà 30 minuts abans de començar cada acte i, una vegada finalitzat, es desinfectaran totes les cadires. Tots els assistents hauran de portar mascareta i hauran de vetllar per mantenir la distància de seguretat amb la resta.

30 anys dels gegants

Aquest 2020 els gegants de l’Ametlla fan 30 anys. L’organització apostava inicialment per commemorar l’aniversari amb una festa de gran format, rebent altres colles, però la pandèmia els ho ha impedit. Tot i això, l’Ametlla es resisteix a suspendre la celebració i prepara un espectacle especial, divendres, després de la lectura del pregó. En aquest acte, la geganta estrenarà vestit.

Lluís Puig, pregoner

El pregó de divendres serà especial. El farà l’exconseller Lluís Puig, actualment exiliat. L’organització ha agraït a Puig que s’hagi prestat a ser pregoner i assegura que “té part de culpa” en el creixement de l’Ametlla com a pol cultural en els últims anys.

Un altre moment destacat de la Festa Major serà la preestrena del documental ‘150 i una Grossa’, de Núria Deulofeu i Aurora Sulli. L’audiovisual aprofita el primer premi de la Grossa de Cap d’Any que va caure a l’Ametlla per mostrar l’activitat cultural que es produeix al poble durant l’any. És una producció de ‘Un capricho de producciones’.

Consulta tots els actes de la Festa Major de l’Ametlla al Sortim, l’agenda cultural de l’Aquí Berguedà

Aforament limitat

Totes les activitats tenen un aforament limitat. Després de dos dies de venda d’entrades anticipades, l’organització de la Festa Major ha anunciat quin aforament disponible queda per a cada acte. El públic hi podrà assistir fins que s’esgotin les places, pagant el preu simbòlic allà mateix, minuts abans de l’inici de cada acte.

EiD6pYWXkAAmWTm

X