El coronavirus ja ha fet confinar més d’una desena de grups dels centres educatius del Berguedà

Uns 250 alumnes del Berguedà es troben ara mateix confinats després que s’hagin detectat casos positius en companys de classe en els darrers dies. Des de la tornada a les aules, el Departament de Salut ha detectat almenys 25 casos positius en estudiants del Berguedà. Cada vegada que els serveis mèdics en detecten un, obliguen a confinar tot el grup amb qui ha estat en contacte i sotmeten els companys de classe a les proves PCR per descartar o confirmar nous positius.

Aquesta setmana l’IES Guillem de Berguedà, de Berga, ha hagut de confinar quatre grups, tres dels quals són de Batxillerat. Aquest cap de setmana s’han detectat dos casos positius en alumnes que es van contagiar a casa i que ja no han tornat a l’institut. També s’ha detectat un cas positiu en un dels membres de l’equip docent. Tot plegat ha fet confinat aquests quatre grups, que se sumen a un cinquè grup que es va haver de confinar les primeres setmanes de curs però que ja ha tornat a les classes presencials. En total, Salut apunta que ara mateix a l’institut de Berga hi ha 115 persones confinades.

També s’han hagut de confinar quatre grups l’institut Pere Fontdevila de Gironella. Aquest dilluns se’n van confinar dos i aquest dimarts al migdia Salut ha ordenat el confinament de dues classes més. En total, hi ha una seixantena d’alumnes en quarantena, que hauran de fer les classes de forma telemàtica fins d’aquí deu dies, segons ha confirmat a l’Aquí Berguedà la directora del centre, Rosalia Muñoz.

Tant Muñoz com el director de l’IES Guillem de Berguedà, Ferran Camprubí, han reconegut a aquest diari que confinar quatre grups és un repte per a l’equip docent, que ha de fer canvis en la seva organització, però recalquen que les classes telemàtiques estan preparades des de l’inici de curs i confien que se’n sortiran.

A banda dels instituts de Berga i Gironella, Salut ha confinat un grup de 25 persones de l’Institut de Puig-reig, un altre de 24 a l’Escola de Gironella i un de 15 a l’Escola de Guardiola. Això sí, tot i la quantitat de persones confinades (uns 250), la xifra de positius acumulats és molt inferior (uns 25), fet que prova que, de moment, no hi ha hagut cap contagi massiu en cap classe i que, per tant, els protocols funcionen.

A l’escola Alfred Mata, de Puig-reig, i a la d’Aviàles dues primeres que van detectar positius– ja no hi ha grups confinats perquè els afectats ja han fet la quarantena i han pogut tornar al col·legi. Segons les dades del Departament de Salut, l’Escola d’Avià (actualment sense grups confinats) acumula tres positius des de la represa de les classes, mentre que l’Alfred Mata (també sense positius ara mateix) n’acumula només un, el que va fer confinar un grup la segona setmana de classes.

X