Nova setmana, mateixa dinàmica meteorològica

Entrem en una setmana que sembla que tindrà el mateix comportament de les dues últimes. Temps estable i temperatures agradables durant la primera part de la setmana, i canvi de temps entre divendres i el cap de setmana, amb pluges i un marcat descens dels termòmetres.

Aquest dimarts el dia s’aixecarà força assolellat en conjunt, però a partir del migdia aniran creixent núvols alts i mitjans que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat al final de la jornada. Això sí, seran del tot inofensius. La gran novetat serà la notable pujada de les temperatures al migdia, i de fet, ja s’arribarà als 20ºC a tota la meitat sud de la comarca. Les més altes voltaran els 22 i 23ºC a municipis com Gironella i Puig-reig. Mentrestant, la mínima encara es mantindrà clarament per sota dels 10ºC arreu, tot i que també tendirà a pujar. D’altra banda, cal destacar que en la matinada de diumenge a dilluns s’ha registrat la temperatura mínima més baixa en un municipi de la nostra comarca del què portem de tardor. Segons l’estació automàtica del Servei Meteorològic de Catalunya, Guardiola de Berguedà s’ha quedat a tan sols quatre dècimes de registrar la primera glaçada de la temporada, amb els 0,3ºC positius.

Aquests són alguns dels valors màxims i mínims previstos per aquest dimarts:

Berga: 20/8ºC

Puig-reig: 22/8ºC

Montmajor: 20/8ºC

Borredà: 19/7ºC

Guardiola de Berguedà: 19/6ºC

De cara a dimecres i els dies següents s’esperen pocs canvis, tot i que el cel quedarà força enteranyinat en conjunt per la presència de núvols alts i prims. Això afavorirà que les nits siguin menys fredes, i a partir de la matinada de dijous la mínima ja es quedarà per sobre del 10ºC a gairebé tot el Baix Berguedà. La màxima variarà poc, però fins divendres encara podria pujar un parell de graus, de manera que es podrien tornar a assolir puntualment els 25ºC.

Temps 05-01 ok

Però amb l’arribada del cap de setmana, els models indiquen, a dia d’avui, un nou canvi de temps sobtat que ens faria avançar pràcticament dos mesos en el calendari meteorològicament parlant. El dissabte arribaria la part més humida amb pluges i tempestes que podrien ser intenses, mentre que a partir de diumenge es tornaria a imposar l’ambient assolellat però amb unes nits molt fredes, gairebé de ple hivern.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X