Queixes als carrers Lluís Millet i Salvador Espriu per l’actitud d’una veïna que alimenta una colònia de gats

Malestar entre els veïns del carrer Lluís Millet i el Salvador Espriu, de Berga, per l’actitud d’una veïna, que alimenta una colònia de gats. Els veïns lamenten que han de patir “la brutícia que escampen els gats” i retreuen a l’Ajuntament que no atén les seves queixes.

Des del govern municipal, el regidor Eloi Escútia ha explicat a l’Aquí Berguedà que són coneixedors del problema des de fa mesos i estan treballant per resoldre’l. “S’ha intentat contactar amb aquesta persona a través del seu entorn i dels establiments on s’adreça cada vegada que necessita productes per alimentar els gats”, ha dit el regidor. Amb tot, Escútia recalca que “s’ha de tenir certa mà esquerra” i “no sempre és fàcil actuar en aquests casos”.

El regidor assegura que estan mirant de “reconduir-ho” i, per fer-ho, fa mesos que treballen en col·laboració amb la protectora i algunes clíniques veterinàries. Escútia assenyala que “en la majoria de casos, darrere d’aquestes accions hi ha la bona voluntat de les persones, que, malgrat tot, no veuen quines conseqüències poden tenir les seves accions a la resta del veïnat”.

El regidor defensa que la solució és “fer entendre a qui alimenta els gats que la manera no és aquesta, sinó una altra”. I afegeix que, en aquella mateixa zona, fa uns mesos la situació es va poder reconduir i es va aconseguir que la persona en qüestió deixés de col·locar el menjar per a gats sota els entarimats de terrasses de bar. Els restauradors van alçar el crit al cel i, segons Escútia, aleshores es va aconseguir acabar amb la pràctica.

El regidor de Medi Ambient també ha recalcat que, en aquests casos, la problemàtica és “una qüestió de comportament personal, i no pas de les existents colònies de gats”, malgrat que tot va lligat. Per això, el govern defensa que el que cal és fer pedagogia i intentar convèncer a la persona que fa l’acció que no és la millor manera d’alimentar els gats i que provoca afectacions en tot el veïnat. Hi estan treballant i confien resoldre-ho a curt termini.

X