ERC ofereix un pacte a la CUP per governar junts a Berga fins al final del mandat

ERC vol entrar al govern de l’Ajuntament de Berga. Segons ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, els republicans han proposat un pacte a la CUP per governar plegats fins a finals de mandat i, així, sumar la majoria que no existeix a l’Ajuntament des de fa cinc anys i mig, en la darrera etapa de Juli Gendrau com a alcalde.

ERC ha posat preu al ‘sí’ a l’apujada de les ordenances fiscals i al pressupost del 2021. I el preu és un pacte estable que els permeti entrar a govern i deixar una oposició en minoria formada per Junts per Berga i el PSC. L’executiva local del partit va decidir fer aquesta proposta a la CUP i, si els cupaires hi donen el vistiplau, ERC ho haurà de sotmetre a votació entre tota la seva assemblea de militants, ja que és el que marquen els estatuts de la formació.

Ara la pilota és a la teulada de la CUP, que ha de donar una primera resposta a Esquerra abans d’aquest dijous al vespre, que és quan hi ha convocat el ple extraordinari per sotmetre a aprovació les ordenances fiscals pel proper any. “Si aprovem una increment d’impostos, creiem que mereixem ser a govern per poder dir la nostra en la gestió d’aquests diners”, ha dit en declaracions a l’Aquí Berguedà el portaveu del grup, Ramon Camps.

Camps ha deixat clar que les properes hores seran claus per determinar si hi ha acord o no, però també ha assegurat que el procés per entrar a govern serà més llarg. De moment, els republicans veuen “bona predisposició” en el govern de la CUP -que també ho ha de sotmetre a votació entre l’assemblea del partit-, però recalquen que “tot i l’entesa per arribar a acords, cal decidir com ens organitzaríem”.

X