Setze estètiques de Berga demanen a l’Ajuntament que destini diners a ajudar-les a superar el segon tancament que han patit

16 establiments d’estètica de Berga han presentat un manifest a l’Ajuntament per reclamar noves ajudes per afrontar el tancament que han patit les últimes setmanes, el segon en menys d’un any. Van entregar el manifest al regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, i -a banda de les ajudes- també defensaven que no són “la causa de l’increment de casos” ni creen la interacció social que es vol evitar.

A la carta, també recorden que a Berga hi ha “molts professionals que es veuen afectats” per la restricció i que, darrere, “hi ha famílies que pateixen en l’àmbit laboral, econòmic i psicològic”. En aquest sentit, afegeixen que “tots hem de seguir mantenint la família, pagar hipoteques i d’altres despeses que, malauradament, no s’aturen”.

L’acció s’emmarca dins una campanya esporàdica de les estètiques arreu de Catalunya. El que demanen les estètiques de Berga al seu ajuntament, també ha passat en molts municipis d’arreu del país. En tots els casos, els negocis defensen que han garantit les mesures d’higiene i seguretat en tot moment, hi han invertit diners per garantir-ho i, fins i tot, hi han perdut diners perquè no han pogut atendre la mateixa quantitat de clients que abans. Per tot això, creuen que el que demanen és just i justificat.

X