Cap de setmana de contrastos meteorològics

El temps no farà net fins diumenge. Abans, ens esperen dos dies rúfols i un dissabte, a més, ben enplujat. La setmana que ve serà més estable i les temperatures continuaran sent força suaus.

La millora en el cel d’aquest dijous no es consolida de cara a la jornada de divendres. El dia estarà marcat pel domini de la nuvolositat, tot i que de cara al migdia i la tarda s’obriran algunes clarianes. La temperatura al migdia serà força semblant, tot i que puntualment podria pujar algun grau. Les més altes difícilment passaran dels 18ºC al sud de la comarca. Mentrestant, la temperatura mínima pujarà notablement, i en molts punts se situarà per sobre dels 10ºC.

Aquestes són les màximes i mínimes previstes aquest divendres en algunes poblacions de la comarca:

Berga: 16/10ºC

Puig-reig: 18/11ºC

Bagà: 15/9ºC

Borredà: 15/9ºC

Gósol: 12/7ºC

 

La primera part del cap de setmana serà completament passada per aigua. La precipitació ja arrancarà dissabte al matí i ens acompanyarà pràcticament durant tota la jornada. A la tarda, però, podria quedar més concentrada a la meitat nord i al Baix Berguedà ja seria més puntual. Les precipitacions seran d’intensitat entre feble i moderada, tot i que en alguns casos puntuals podria ser forta. A més, localment, les quantitats acumulades seran abundants. Amb la persistència de la pluja, l’amplitud tèrmica entre el dia i la nit serà pràcticament inexistent, amb temperatures entre els 10 i 15 ºC en general. En canvi, el temps canviarà clarament de cara a diumenge. Encara quedaran alguns núvols però el sol guanyarà molt de terreny, i això es notarà també a nivell tèrmic. L’ambient serà molt agradable a les hores centrals del dia i fins i tot es podran fregar els 20ºC al sud de la comarca. La mínima podrà caure algun grau però el fred encara no es deixarà notar.

Temps 5-11

La propera setmana començarà amb pocs canvis, tot i que a partir de dimarts s’espera un petit descens de la temperatura diürna que, no obstant, encara deixaria uns valors lleugerament per sobre dels habituals per l’època de l’any.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X