L’oposició de Berga demana que s’investigui perquè s’estan pagant factures a l’associació de voluntaris de Protecció Civil

L’oposició de Berga ha demanat al govern que investigui perquè s’han facturat uns 9.000 euros per a l’associació de voluntaris de Protecció Civil aquest últim any. El regidor del PSC, Abel Garcia, ha obert el meló i ha demanat explicacions per una despesa que l’ha deixat “molt sobtat”. Poc després s’hi ha afegit el regidor de Junts per Berga Vicenç Vegas, que ha recordat que “una associació de voluntaris no pot facturar com una empresa, perquè no ho és”.

Des de l’equip de govern, l’alcaldessa, Montse Venturós, ha defensat que l’associació dona un cop de mà en el mercat dels dissabtes i en totes les fires i festes que s’organitzen des de l’Ajuntament. Malgrat tot, tant Garcia com Vegas han insistit que, per molt que treballin, no ho poden fer per una remuneració. “L’únic que permet la llei és pagar aquelles despeses que obliguen els voluntaris a poder desenvolupar la seva tasca”, ha dit Garcia, que ha alertat que l’Ajuntament podria estar cometent “frau legal”, permetent-ho.

En la mateixa línia, Vicenç Vegas ha detallat que, d’aquests 9.000 euros, n’hi ha uns 3.000 que són en concepte de control de la piscina, els tres mesos d’estiu. “No se’ls pot ordenar la feina de guarda de seguretat i estan facturant com a tal”. I Garcia ha coincidit que “no els podem encomanar una gestió així, perquè qui l’ha de fer ha de tenir unes certificacions que s’han endurit molt des del cas de Madrid Arena”.

Ni el govern municipal ni els serveis d’intervenció no ha pogut donar resposta a les preguntes de l’oposició, ja que han d’estudiar al detall el cas. Això sí, s’han compromès a investigar el motiu de les factures.