Puig-reig aprova la seva línia de 53.760 euros per fomentar el consum en comerços locals

El ple ordinari d’aquest dimarts a l’Ajuntament de Puig-reig va aprovar una nova ajudar per reactivar l’economia al municipi. Aquesta vegada la línia de subvenció és de 53.760 euros i va adreçada a les famílies del poble en forma de vals de 5 euros perquè es gastin en qualsevol dels comerços adherits a la iniciativa. Cada família rebrà sis vals de 5 euros cadascun, és a dir, un total de 30 euros per gastar en compres als establiments del poble.

Per utilitzar cada val, no hi ha import mínim de compra. D’aquesta manera, explica l’alcalde, “cada establiment farà el tipus de promoció que li vagi millor” per aprofitar la campanya. De cara a l’Ajuntament, el comerç només haurà de justificar la despesa que han fet els clients amb l’import dels vals.

L’alcalde, Josep Maria Altarriba, va matisar al ple que la línia d’ajuts no es llançarà fins que se’n puguin beneficiar tots els establiments del poble. És a dir, fins que s’aixequin les restriccions comercials que ara mateix estan en vigor. En el moment en què surti la subvenció, tindrà una durada d’un mes. En aquest mes, cada família haurà d’adreçar-se a l’Ajuntament per omplir la seva sol·licitud i endur-se els vals per poder-los gastar.

La campanya es porta a terme conjuntament amb la Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig, que s’encarregarà de gestionar les sol·licituds dels establiments que es s’hi vulguin adherir. L’Ajuntament confia obrir la convocatòria abans del Nadal, ja que entén que serà una bona manera d’impulsar les compres en el comerç de proximitat per festes.

Aquesta campanya d’ajut al comerç del poble és una nova línia de subvencions per reactivar l’economia local. Aquest estiu ja se n’ha llançat una altra que se centrava en ajuts directes a empreses i autònoms. L’Ajuntament confia que, a finals d’any, haurà tret uns 200.000 euros en ajuts per a la reactivació econòmica.