La restauració es mobilitza dilluns a Berga per reclamar marxa enrere en l’apujada d’impostos

Diversos restauradors es mobilitzaran dilluns a la plaça de Sant Pere de Berga, davant l’Ajuntament, per reclamar que no s’apugin els impostos de cara al 2021. Sota el lema ‘Salvem l’hostaleria’, una dotzena de propietaris de bars i restaurants s’han organitzat per “donar visibilitat” al delicat moment que viuen arran del segon tancament imposat per les autoritats en el que portem d’any.

Segons han explicat a l’Aquí Berguedà, tenien un grup de WhatsApp per altres accions conjuntes i aquesta vegada han decidit mobilitzar-se per reclamar que no se’ls apugin els impostos l’any vinent. Són restauradors a títol personal i no s’encasellen en cap gremi ni associació en concret. Per escenificar la seva crisi, es manifestaran dues vegades dilluns: a les 11 del matí i a les 6 de la tarda, i aniran vestits de negre. “Serà una ‘performance’ molt tranquil·la, no ens mourem de la plaça ni ens posarem a escridassar ningú”, expliquen.

Asseguren que la seva feina “està en perill” i, amb ella, la dels seus proveïdors. “El problema que tenim els restaurants no només és dels restaurants, sinó de totes aquelles empreses que treballen amb nosaltres i que ens fan comandes”, recalquen una de les veus descontentes. I afegeix que “és un problema de la indústria i el comerç en general”.

Durant els actes, s’entregarà una carta a l’Ajuntament de Berga i una altra al Consell com a responsables de les apujades de l’IBI i la taxa d’escombraries. Els restauradors assenyalen que ja se’ls apujarà la quota de la Seguretat Social i que “no és el moment d’apretar més al petit comerç”. També insistiran en l’anul·lació de la taxa de terrasses per l’any vinent, tot i que en aquest cas l’Ajuntament ja ha anunciat que té la voluntat de no cobrar-la.

X