Gironella trasllada la Fira de la Puríssima a les botigues

La Fira de la Puríssima resisteix, però ho fa girant el seu format com un mitjó. Durant tot el dia 8 de desembre, que cau en dimarts, una trentena de botigues de l’avinguda Catalunya i rodalies estaran obertes. Dins hi haurà els 37 pessebres que participen en una nova edició del tradicional concurs.

A banda, per animar la gent a comprar al comerç local, l’Ajuntament donarà un premi a tots aquells compradors que presentin a la mateixa avinguda un tiquet de compra, del qualsevol valor. El premi serà un paquet de blat de moro escairat de proximitat, elaborat per l’Escairador, de Cal Rosal. “El tast de blat de moro tal com s’ha fet sempre és absolutament impossible. No podem donar el blat de moro cuinat però el donarem al comprador perquè el cuini a casa seva”, ha explicat en roda de premsa el regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius.

Cada paquet de blat de moro tindrà un embolcall fet expressament per a la fira. A la part posterior, a més, hi haurà un codi QR que portarà a una pàgina web de l’Ajuntament on s’explicaran diverses receptes per engrescar la gent a posar-se davant els fogons. La següent fase és que els clients pengin els plats que han cuinat a Instagram amb l’etiqueta #purissimagironella20 per guanyar un pack de productes de L’Escairador i una visita guiada a les seves instal·lacions de Cal Rosal.

La tercera iniciativa ha estat la creació d’un aparador virtual perquè els artesans que no podran fer parada al casc antic puguin exposar els seus productes a través de les xarxes.

Actes previs al dia 8

Des de l’inici del pont de la Puríssima, Gironella organitza diversos actes per complementar la jornada culminant del dia 8. D’entrada, dissabte 5, a les 6 de la tarda, hi haurà la Festa de l’Encesa dels Llums de Nadal a la plaça de l’Estació. La situació pandèmica fa que s’hagi de reservar lloc abans perquè l’aforament és limitat, però és gratuït.

L’endemà, diumenge 6, hi haurà la presentació de Ràdio Gironella, un producte sorgit entre veïns del poble i liderat per l’empresa Parèntesis que consisteix en oferir les novetats del municipi en píndoles d’àudio per internet.

I finalment, dilluns 7, hi haurà l’esperada representació al municipi de l’obra ‘El silenci dels telers’, ideada i representada per la gironellenca Maria Casellas, juntament amb Andrea Portella. Se’n faran dues funcions, al Local del Blat, a 2/4 de 6 (17.30h) i a les 8 (20h). Encara queden entrades disponibles a Entradium, a 8 euros (adults) i 5 (infants).