El president comarcal del Berguedà demana que el confinament perimetral sigui comarcal abans del 7 de desembre

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, se suma a la petició de diversos consells comarcals per demanar una revisió immediata del confinament perimetral. Lara fa pressió perquè el Govern ampli el confinament municipal a comarcal abans del proper dilluns, 7 de desembre, per tal que, durant aquest cap de setmana de pont de la Puríssima, ja es pugui circular per tota la comarca.

Actualment el confinament perimetral de cap de setmana és municipal. S’aplica des de les sis del matí de divendres fins les sis del matí de dilluns. Durant aquesta franja de temps els veïns no poden sortir del seu municipi i, això, posa traves als municipis petits, que necessiten els pobles de la vora per cobrir els seus serveis bàsics.

És per això que Josep Lara se suma a la petició d’altres presidents i alcaldes de comarques amb poca densitat de població com el Ripollès, la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pla d’Urgell, el Pallars Jussà o el Pallars Sobirà. Tots ells demanen que aquest confinament passi a ser comarcal de manera imminent.

El president del Consell Comarcal del Berguedà també defensa que el confinament perimetral comarcal seria “una millor mesura per a diversos sectors com la restauració, la cultura, l’esport, el comerç i tants altres”. En aquest sentit, Lara creu que “calen mesures més asimètriques per a un país tan divers” i confia que, en les properes setmanes, les dades de la pandèmia permetin flexibilitzar encara més les mesures.

X