El ple de Berga s’interromp abans de les 10 perquè els regidors puguin tornar a casa abans del toc de queda

El ple de desembre a l’Ajuntament de Berga s’ha aturat a mitja ordre del dia per “donar exemple” i permetre que els regidors i treballadors municipals fossin a casa abans de l’inici del toc de queda nocturn, a les 10 de la nit. A dos quarts i mig de 9 del vespre, i després de més de dues hores i mitja de ple, encara restava pendent l’apartat de precs i preguntes i l’exposició d’una moció presentada per CCOO.

Minuts abans, durant una aturada de la sessió per problemes tècnics, el regidor del PSC, Abel Garcia, ha plantejat la idea d’aturar la sessió abans de les 10 perquè els regidors de govern que participaven al ple des de l’Ajuntament poguessin tornar a casa abans del toc de queda. La sessió era telemàtica, però els membres del govern i diversos treballadors municipals eren en diferents punts de l’edifici del consistori.

Després de la contextualització legal del secretari, la sessió ha avançat mentre els portaveus debatien a través de missatges interns si aturaven o no el ple. Finalment han decidit que sí i s’han compromès a triar, en les properes hores, una nova data per culminar els punts que quedaven de la sessió.