L’Ajuntament de Berga demanarà al Govern un nou Pla de Barris per garantir el finançament d’actuacions al barri vell

Aprovada una moció per demanar al Govern de la Generalitat un nou Pla de Barris que suposi una injecció de diners per actuar al barri vell i capgirar la degradació existent en alguns punts. La proposta ha estat del PSC i ha tingut el suport de Junts per Berga. Tant la CUP com ERC s’han abstingut i han permès que la proposta prosperi.

Tal com ja va explicar l’Aquí Berguedà, el PSC considera que un nou Pla de Barris és la manera d’assegurar finançament important per a actuacions al barri vell. En l’escrit de la moció, els socialistes recorden que Berga ja va aconseguir un Pla de Barris l’any 2005 per un import de més de 13 milions. Aquell pla no es va poder culminar per problemes de finançament i gestió i, de tot aquell projecte d’envergadura, només se’n va poder executar la meitat.

Precisament per evitar que la història es repeteixi, i tenint en compte que actualment s’està redactant un Pla d’Acció per al barri vell i altres zones de la ciutat, el PSC creu que un nou Pla de Barris seria una bona solució per tenir el finançament necessari.

Junts per Berga hi ha donat suport sense objeccions, ja que entén que cal actuar al barri vell i tot el que sigui inversions d’altres administracions serà positiu per aconseguir-ho. La CUP ha coincidit en aquest aspecte però el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha admès que és “escèptic” amb el futur de la proposta, tenint en compte que “les prioritats per als propers anys se centraran en superar la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia”. Malgrat tot, Serra ha recalcat que “ens semblarà bé que s’aprovi si suposa una inversió”, i per això s’ha abstingut i, així, no posar-hi pals a les rodes.

En la mateixa línia, ERC també s’ha abstingut perquè entén que una possible injecció de diners seria positiva, però creu que “no és el moment” de demanar-la. El portaveu dels republicans, Ramon Camps, ha recordat que “les eleccions són a tocar” i “no tenim clar que sigui ara el moment de demanar una Llei de Barris”, sense saber quin govern l’haurà de tirar endavant.

X