Cap de setmana amb més estabilitat

Tancarem la setmana amb un ambient, en general, menys fred i força tranquil. Però amb l’excepció del vent, que aquest dissabte bufarà fort en zones de muntanya. Tot i això, serà a partir de dilluns quan notarem l’entrada d’una massa d’aire més atemperada, i que expulsarà les glaçades arreu de la comarca.

La jornada d’aquest dissabte estarà dominada pel sol, especialment a partir de migdia, i pel vent. Durant les hores centrals del dia es poden arribar a registrar cops de vent màxims propers als 100 km/h a l’alta muntanya i ratxes sostingudes de més de 30 km/h. Així doncs, la sensació de fred serà més accentuada en les serralades per aquest factor. En canvi, el de diumenge serà un dia molt més tranquil, i en general, força assolellat. Això sí, a partir de migdia creixeran núvols alts i prims que deixaran el cel enteranyinat.

Les temperatures diürnes seran més baixes aquest dissabte al nord de la comarca, mentre que al centre i sud seran semblants o una mica més altes, amb màximes que assoliran els 11 o 12ºC a tot estirar. De cara a diumenge, l’ambient al migdia serà una mica més suau en els punts de muntanya, mentre que a la resta els valors no variaran massa. En canvi, la matinada de diumenge sí que serà força més freda, amb glaçades generals a l’Alt Berguedà i alguna de poc important a les zones fondes del Baix Berguedà.

Temps 11_12

La propera setmana arrancarà amb un dilluns molt ennuvolat però molt suau. De fet, en la matinada de dimarts no s’espera cap valor negatiu, i fins i tot, en alguns punts no es baixarà dels 7 o 8ºC. No es descartable algun ruixat entre dilluns i dimarts, però serien fenòmens força aïllats i amb una cota de neu molt alta. A partir de dimecres, la temperatura tornaria a anar cap avall, però sense acostar-nos, ni de tros, al fred dels últims dies.