Salut

El Berguedà és la comarca amb el risc de rebrot més baix de Catalunya

El Berguedà és la comarca amb el risc de rebrot més baix de Catalunya

El Berguedà és ara mateix la comarca de Catalunya que presenta un risc de rebrot més baix. Les últimes dades apunten que la xifra a la comarca se situa a 82, uns dos punts per sota del Garraf, que és l’altra comarca catalana en taronja. La resta del país està en vermell, després d’uns dies en què hi ha hagut un nou repunt de casos coincidint amb l’inici del pla de reobertura imposat pel Govern.

A nivell municipal, les úniques localitats en vermell ara mateix són Berga, Casserres i Guardiola de Berguedà, tot i que en totes tres el nombre de casos detectats és lluny de ser alarmant. A Berga, els últims 7 dies s’han detectat 12 positius, lluny dels gairebé 40 que es van detectat la setmana passada. A Guardiola s’hi ha detectat un cas aquesta setmana, que sumat als 5 de la setmana passada, mantenen el risc de rebrot en vermell. I a Casserres se n’hi ha detectat 2, que, sumats als quatre de la setmana, també deixen el risc de rebot molt alt.

En canvi, en altres municipis importants de la comarca com Gironella, Puig-reig, Avià o Bagà, el risc és molt baix, baix o mitjà. A Bagà i Avià, de fet, no hi ha hagut cap positiu els últims 7 dies, mentre que a Gironella i Puig-reig se n’hi ha detectat 1 i 2, respectivament.

Una setmana més al tram 1

Tot i que els números de la comarca són, de moment, esperançadors, a la resta del país tot és més magre. Per això, el Govern ha anunciat aquest migdia que tot Catalunya seguirà una setmana més al tram 1, malgrat que inicialment es preveia un salt de fase a partir de dilluns vinent, dia 7.

De fet, a la comarca, el president del Consell, Josep Lara, va demanar públicament que s’ampliés a comarcal el confinament perimetral de cap de setmana i que fos abans del dia 7, tenint en compte les dades epidemiològiques. No només no serà abans de dilluns vinent, sinó que la comarca haurà d’esperar com a mínim una setmana més.

Al tram 1, no es pot sortir del municipi des de divendres al matí fins dilluns a primera hora. En aquesta fase la restauració ha pogut tornar a obrir, amb un 100% d’aforament en terrasses i un 30% a l’interior dels locals. També ha pogut reprendre l’activitat la cultura, amb cinemes, teatres i auditoris al 50%.

L’esport també s’ha tornat a posar en marxa, amb un 50% d’aforament permè en equipaments a l’aire lliure i un 30% en pavellons i gimnasos. El comerç, per la seva banda, es manté amb la limitació del 30%.

Al tram 2, que finalment haurà d’esperar uns dies més, la gran novetat és que el confinament perimetral de cap de setmana deixa de ser municipal per passar a ser comarcal. També creixeria l’aforament dintre de bars i restaurants fins al 50% i en petits comerços, també fins al 50%. En canvi, teatres i cinemes passarien del 50 al 70%.

Berguedà confinament coronavirus COVID-19 risc de rebrot

Comentaris