Especial

Quin procés cal seguir per reciclar un cotxe?

Quin procés cal seguir per reciclar un cotxe?

Quan acaba la vida útil d’un automòbil, s’ha de reciclar en un Centre Autoritzat de Tractament de Vehicles (CATV). Actualment, la majoria de materials que es fan servir per a la fabricació de cotxes segueixen estrictes normes de la Unió Europea, d’aquesta manera les seves peces es poden reutilitzar o reciclar gairebé en la seva totalitat. 

Un cotxe es pot reciclar per parts, segons els diferents material que el composen. El metall és el material més abundant i el que més fàcilment es pot reciclar i trobar reutilitzat en la indústria, però el cotxe també està format per altres materials com tèxtils, escumes o plàstics; aquests no poden tenir una nova vida, però sí que poden ser utilitzats com a combustible per a altres indústries. Si es busca un desballestaments a Barcelona és interessant tenir en compte que aquests negocis ofereixin els serveis que es necessiten i que comptin amb el personal expert capaç d’assessorar bé sobre els diferents tràmits que s’han de duu a terme. És el cas de Desguaces Barcelona, on a més d’oferir un servei gratuït de baixa de vehicles amb totes les garanties, també es dediquen a la venda de recanvis i a la taxació de sinistres i avaries.

Si tenim en compte que tothom té els seus horaris i que fent aquests tràmits es pot perdre molta estona fent gestions, l’ideal és comptar amb un desballestament que ens doni un servei integral, és a dir, que s’encarregui de tot. Que recullin el cotxe amb la grua al lloc pactat i que se l’emportin a desballestar i s’encarreguin de tramitar la baixa a les oficines de la Direcció General de Trànsit (DGT). Si el vehicle té més de 10 anys, serà reciclat en un Centre Autoritzat de Tractament de Vehicles (CATV). Finalment, es fa arribar el certificat de destrucció del cotxe. Tots aquests tràmits els fan sense suposar cap cost per al client.

Què s’ha de fer per desballestar el cotxe

Quan es decideix acabar amb la vida útil d’un automòbil, el plantejament correcte és a desballestar el teu cotxe, per complir amb la normativa vigent. I és tan fàcil com posar-se en contacte amb el centre de desballestament de forma telefònica o online.

Sense moure’s de casa es pot accedir a tots els serveis que ofereixen, no només donar la baixa definitiva del vehicle, sinó també la venda de recanvis originals de segona mà comprovats i garantits amb descomptes, taxació sense compromís de sinistres, vehicles avariats o accidentats, així com informació sobre qualsevol servei quan el client ho necessiti.

Es molt important comptar amb personal expert i te confiança, que expliqui el procés i que es comprometi a donar de baixa el vehicle de manera totalment legal i documentada.

Quina documentació és necessita

Per retirar de circulació un vehicle de forma permanent, és important saber quina és la documentació necessària per donar de baixa definitiva un cotxe, ja que d’aquesta manera a Desguaces Barcelona podran fer per vostè tots els tràmits amb totes les garanties legals. De fet, després de donar de baixa el vehicle a la DGT, sempre faciliten al client tant el certificat de destrucció com el justificant de trànsit, per a la tranquil·litat del client.

Entre els papers necessaris per donar de baixa un automòbil particular, només cal que el titular estigui present a la recollida, que presenti la documentació del vehicle (el permís de circulació i la targeta de la Inspecció Tècnica del Vehicle), i una fotocòpia del DNI. Si el titular no hi és o és mort, es necessitarà una autorització en el primer cas, o us models específics de declaració responsable que s’especifiquen a la pàgina web de Desguaces Barcelona.

 

Article patrocinat

Comentaris