El Govern aprova la creació d’una taula per negociar la planificació i els preus del transport públic a la Catalunya central

El Govern crearà una taula de mobilitat de la Catalunya central. Ho ha anunciat aquest dimarts al migdia la consellera de Presidència, Meritxell Budó. Fonts del Departament de Territori han confirmat a l’Aquí Berguedà que aquesta taula estarà formada per 9 representants de la Generalitat, entre els quals la delegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps. També hi haurà representants polítics de cada comarca central. Per part del Berguedà, hi haurà un representant del Consell Comarcal del Berguedà i un altre, de l’Ajuntament de Berga.

La consellera Budó ha detallat en roda de premsa que els objectius d’aquesta nova taula seran elaborar propostes per a la planificació del transport públic, propostes sobre la política de tarifes, vetllar per la millora de la seguretat en les expedicions i potenciar el seguiment dels desplaçaments del transport públic en les comarques centrals.

A banda dels representats esmentats al primer paràgraf, la taula de les comarques centrals també comptarà amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, el director de serveis territorials de Territori i el d’Interior i els directors general i tècnic de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), entre d’altres.

A banda de la taula de mobilitat de la Catalunya central, el Govern també ha aprovat crear-ne una al Penedès.