Instal·len dos fitons a l’entrada del carrer Major de Berga per limitar-hi l’accés de vehicles

L’Ajuntament de Berga ha instal·lat dos fitons entre la plaça de les Fonts i la plaça de Sant Joan per restringir l’accés de vehicles al carrer Major en hores puntuals de la setmana. En concret, a partir d’ara s’impedirà l’accés motoritzat a partir de les 11 del matí cada dia feiner i durant tot el cap de setmana i dies festius.

Així, es permet el repartiment de mercaderies entre les 7.30h i les 11 del matí. Fora d’aquestes hores, a partir d’ara els repartidors hauran de fer ús de les zones de càrrega i descàrrega més properes a la zona, a la places de les Fonts i del Forn, i a la ronda de Queralt. També es facilitarà l’accés als serveis d’emergències, els serveis funeraris i els serveis de neteja i recollida de residus fora dels horaris esmentats anteriorment.

L’actuació s’emmarca en una sèrie de mesures de l’Ajuntament de Berga per afavorir els desplaçaments a peu i fer que la ciutat sigui més pacífica i segura per als vianants. El consistori ha detectat en els últims anys una creixent presència de vehicles, més enllà de l’estrictament necessària per dur a terme operacions de càrrega i descàrrega comercial. Per això recupera la regulació de l’accés de vehicles, que complementa la senyalització vertical ja existent a la zona.

Les mesures van ser consensuades en una reunió entre els regidors de Mobilitat i Urbanisme, els representants veïnals del carrer Major i la unió de botiguers i comerciants. Tots els actors veuen amb bons ulls la regulació, ja que afavoreix el passeig de veïns i veïnes, i més ara, a les portes de les festes de Nadal.