Salut, Berga

Berga acull aquest dimecres un cribratge massiu per detectar asimptomàtics a la zona de Santa Eulàlia

Berga acull aquest dimecres un cribratge massiu per detectar asimptomàtics a la zona de Santa Eulàlia

Primer cribratge massiu a través de proves PCR a la ciutat de Berga. A diferència de fa unes setmanes, quan es van fer tests ràpids massivament a la ciutat, aquesta vegada el Departament de Salut aposta per fer-hi PCRs adreçats a majors de 16 anys i, especialment centrat als residents del barri de Santa Eulàlia. El cribratge serà aquest dimecres, 30 de desembre, matí i tarda, a l’Hotel d’Entitats.

L’horari de les proves serà de 2/4 de 9 del matí (8.30h) a 2/4 de 2 (13.30h) i de 3 de la tarda (15h) a dos quarts de 8 (19.30h). Segons han confirmat fonts del Departament de Salut a l’Aquí Berguedà, hi ha unes 900 proves a disposició per fer-se durant tota la jornada.

Al tractar-se d’una prova PCR, les persones que se la facin hauran d’esperar per saber el resultat entre 24 i 48h. Durant aquest període es recomana a les persones que interactuïn amb el mínim de persones possibles. Ara bé, NO necessàriament hauran de fer la quarantena de 10 dies, a menys que -quan sàpiguen el resultat- certifiquin que són portadors del virus.

El motiu del cribratge és que, en les últimes setmanes, s’ha detectat un increment de casos importants a la ciutat. Segons les dades de la Generalitat, en el decurs de l’última setmana s’han detectat més de 70 positius a través de PCR, gairebé el doble que la setmana anterior. Que el cribratge s’adreci en particular als residents de Santa Eulàlia respon a la voluntat del Departament de Salut d’acotar el màxim les àrees dels cribratges per detectar focus vírics fruit de les interaccions.

Al cribratge de Berga s’hi desplaçaran professionals d’Atenció Primària al Berguedà, així com també personal de reforç del CatSalut del Berguedà i el Bages.

cribratge massiu Departament de Salut

Comentaris