La residència Sant Bernabé de Berga canviarà de direcció i se separarà de l’hospital en les propers setmanes

Canvi de direcció imminent a la residència Sant Bernabé de Berga. La transició perquè el centre pugui funcionar de manera autònoma, sense l’hospital, és a punt de culminar. En els propers dies el govern municipal té previst convocar un patronat amb la idea que s’aprovi la nova direcció de la residència.

La via que finalment s’ha escollit per fer aquest canvi de model ha estat que una empresa pública, Sumar, es faci càrrec de la gestió de la residència. Aquesta nova gestora ha explorat diferents candidates per a la direcció de la residència i -segons ha explicat el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez- la decisió final es comunicarà al patronat per tal que hi doni el vistiplau. Tot i la irrupció de l’empresa gestora, el patronat seguirà al capdamunt de l’organigrama de la residència, a diferència de l’hospital, que ja és en mans del Departament de Salut i el patronat ha deixat de ser qui tenia l’última paraula en la presa de decisions.

D’aquesta manera, la residència recuperarà una direcció estable. Aquesta tardor, abans de l’esclat del brot de coronavirus que ha afectat el centre, la fins ara directora va agafar la baixa i l’equip del centre es va haver de reorganitzar per fer front als canvis obligats per culpa de la pandèmia. Amb l’aterratge de l’empresa gestora, la residència canviarà definitivament de direcció.

A banda, la residència i l’hospital començaran a caminar sols, després d’uns mesos d’impàs en què l’hospital s’ha prestat a acompanyar la residència, mentre s’ordenava administrativament i es preparava per poder ser autònoma. El traspàs de gestió de l’hospital de l’Ajuntament a la Generalitat no incloïa la residència perquè, a dia d’avui, les residències no formen part del Departament de Salut, sinó del d’Afers Socials. Per això ha calgut construir l’entramat que permeti a la residència funcionar per si sola, sense l’estructura de l’hospital darrere.

X