L’Ajuntament de Berga deixarà de pagar, finalment, la caldera de biomassa que escalfa El Tossalet

L’Ajuntament de Berga està pagant la caldera de biomassa que escalfa el complex esportiu El Tossalet des que funciona, és a dir, des del mandat passat. I aquest gener, finalment, deixarà de fer-ho. Almenys aquesta és la previsió del regidor d’Esports, Isaac Santiago, que ha anunciat al ple de gener que la Mancomunitat de Municipis per a la Biomassa i la concessionària del complex esportiu, la Federació Catalana de Natació, signaran un conveni en aquest sentit en els propers dies.

Santiago ho ha anunciat després de ser interpel·lat pel regidor del PSC, Abel Garcia, que ha retret al govern que “fa anys que estem pagant uns diners que no hauríem de pagar”. El propi Garcia ho va reclamar el juliol del 2019 i, ara, s’ha queixat que des d’aleshores s’ha seguit assumint el cost d’un servei que ha de pagar la Federació Catalana de Natació.

Santiago ha defensat que l’Ajuntament recuperarà tots els diners que ha invertit i que no havia d’haver cobert. El consistori ha requerit els cànons que la FCN no ha pagat mai i, aquí, també s’hi inclouen els diners que havia de pagar per la caldera que escalfa el complex des del mandat passat.

El regidor d’Esports ha matisat que la relació amb la FCN és cordial i no tem en absolut perquè acabi rendint comptes. Santiago, a més, defensa que l’Ajuntament ja ha fet tot el que havia de fer i que, ara, la pilota és a la teulada de la FCN, que ha de liquidar tot el que deu.

Al regidor Garcia, l’argumentari de Santiago no l’ha convençut. El socialista s’ha mostrat incrèdul: “Quan vegi que a les arques municipals hi ha els diners que hem pagat de més, me n’alegraré. Fins aleshores no em puc creure res perquè en política les relacions no valen res. El que val és el que està escrit en papers”.

X