El govern de Berga admet que segurament haurà de cobrir una part de les obres al polígon per no haver-les acabat el 2020

L’Ajuntament de Berga no ha acabat a temps les obres de modernització del polígon de la Valldan, subvencionades per la Diputació, i “segurament hi haurà una part que pertocarà pagar” des de les arques municipals. Ho ha reconegut aquest dijous, en sessió plenària, l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, interpel·lada per l’oposició. Les obres van rebre una subvenció d’1 milió d’euros de la Diputació però, per cobrar-la íntegrament, calia acabar-les abans del 31 de desembre, i no ha estat així.

Des de l’oposició, Ferran Aymerich (JxB) ha assegurat que no està tranquil perquè “falta tot l’asfaltat”, i tem que l’import total sigui elevat. Aymerich, de fet, ha demanat directament a l’alcaldessa si rondaria els 200.000 o 300.000 euros i la pròpia Venturós ho ha desmentit al moment, deixant entreveure que la quantitat era molt inferior. Ara bé, Venturós també ha dit que, de moment, no ho han quantificat.

En la mateixa línia, el PSC ha expressat la seva preocupació pel nivell de certificació de l’obra en data del 31 de desembre. El regidor Abel Garcia ha dit que li sobta que “amb tants pocs mesos s’hagi certificat un volum tan gran d’obra”. I ha afegit que entrarà al registre fotografies de les obres dels últims dies per evitar que se certifiqui més obra de la que s’ha fet: “L’objectiu és que s’actuï amb responsabilitat i es vetlli pel bon ús dels diners públic, sigui de l’Ajuntament de Berga o d’altres administracions”.

 

 

X