L’Ajuntament de Berga ha de decidir si dota de múscul el patronat de la residència o si treu un concurs per encarregar la gestió

Ara mateix la residència Sant Bernabé, sense l’estructura de l’hospital, no pot caminar. És el problema que l’Ajuntament de Berga arrossega des que el CatSalut va assumir la gestió de l’hospital. Fins ara tot semblava de cara perquè l’empresa Sumar es fes càrrec de la residència, però el procés ha topat amb la normativa. L’Ajuntament no pot encarregar la gestió de la residència a una empresa, si no convoca un concurs públic. Ho va ressaltar aquest dijous al ple el regidor del PSC, Abel Garcia, i en la rèplica l’alcaldessa, Montse Venturós, va confirmar que calia prendre una decisió imminent com a ajuntament.

En aquesta cruïlla, hi ha dos camins. El primer és convocar un concurs públic per encarregar la gestió a una empresa especialitzada, la qual cosa allargaria inevitablement el procés per culminar la transició i obligaria l’Ajuntament a allargar el conveni per seguir gaudint de l’acompanyament de l’hospital més enllà del 31 de gener. L’alternativa és dotar d’estructura el patronat de l’hospital per tal que pugui gestionar directament la residència, que probablement també allargarà el procés més enllà d’aquest gener. Aquesta estructura es resumeix en personal administratiu, personal de gerència, una nova directora, servei de neteja i càtering, entre d’altres.

Aquesta mateixa setmana l’alcaldessa ha demanat al mateix regidor Garcia, que fins el mandat passat era regidor a la Pobla de Lillet, els estatuts de la residència que l’Ajuntament de la Pobla gestiona directament. La idea, va explicar la mateixa Venturós, és “tenir tota la informació sobre la taula” perquè els portaveus dels grups municipals prenguin una decisió en una reunió que sembla qüestió d’hores.