Quatre noves defuncions per Covid-19 a l’Hospital Sant Bernabé en l’última setmana

L’Hospital Sant Bernabé de Berga ha patit quatre noves defuncions per Covid-19 al llarg de l’última setmana. Són les darreres dades que ha donat el centre hospitalari aquest mateix divendres. També expliquen que ara mateix hi ha 12 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19: són 6 menys que la setmana passada.

A banda de les quatre defuncions, s’han donat 13 altes, però hi ha hagut 11 ingressos nous. Val a dir que dues de les altes i una de les defuncions ja s’havien negativitzat en el moment en què es van produir. Pel que fa als professionals, actualment n’hi ha 9 amb diagnòstic de Covid-19.

En un comunicat a mitjans de setmana, el Departament de Salut va explicar que els pacients amb Covid-19 i pendents de la prova PCR per certificar-ho ja ocupaven tota una planta de l’hospital de Berga. En aquest escenari, el centre treballa amb la possibilitat d’haver d’obrir una segona planta destinada a pacients amb Covid en els propers dies, malgrat que les xifres d’aquest divendres són lleugerament millors que les de fa una setmana.

El que ja ha fet l’hospital és suspendre tota la cirurgia programada no urgent ni greu fins el 31 de gener. També s’han anul·lat algunes consultes externes per necessitat de redistribució del personal.

Segons el portal de dades del Departament de Salut, en l’última setmana s’han detectat 121 casos a través de PCR al Berguedà. Així, el risc de rebrot s’ha enfilat als 873 i la velocitat de propagació del virus torna a allunyar-se de l’1 i se situa a 1,42. Per municipis, a Berga s’han diagnosticat 64 casos l’última setmana; a Gironella, 40; a Puig-reig, 10; a Avià, 16; a Bagà, 3; a la Pobla, 5; a Guardiola, 4; a Saldes, 5; a l’Espunyola, 2; i a Casserres, Montmajor i Borredà, 1.