La Generalitat instal·la quatre repetidors perquè els micropobles del Berguedà puguin veure les televisions locals

La Generalitat ha posat en marxa quatre nous repetidors al Berguedà aquest dilluns, 25 de gener. Serviran per apropar les televisions locals (Televisió del Berguedà i Canal Taronja) als micropobles de la comarca que, fins ara, no rebien la senyal.

L’actuació ha estat impulsada per l’Ordenació de l’Espai de Comunicació Audiovisual de la Generalitat i donarà cobertura a unes 10.000 persones, més d’una quarta part de la població del Berguedà. Els repetidors s’han posat en marxa a Guardiola de Berguedà, Bagà, la Pobla de Lillet i la Figuerassa. També s’ha instal·lat un nou centre a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès).

En un comunicat, el Consell Comarcal ho descriu com “un pas important perquè la televisió local arribi a més racons de la comarca, especialment en aquells municipis petits de més de 50 habitants on no arribava”. Ara, un cop instal·lades, el propi Consell es compromet a treballar perquè les emissions de la televisió local arribin a Saldes, Gósol o la Nou, punts que encara no en poden gaudir.