L’Ajuntament d’Avià invertirà més de mig milió d’euros en la urbanització de la plaça de l’Església

L’Ajuntament d’Avià invertirà 520.000 euros en la urbanització de la plaça de l’Església. El projecte abraça l’esplanada de davant l’església, la plataforma dels horts on hi ha una antiga bassa i el Camí de Santa Maria. És la inversió més gran del pressupost 2021, que s’ha aprovat aquest dilluns i que s’enfila fins als 2,7 milions d’euros.

De fet el pressupost creix aproximadament mig milió respecte el del 2020, que va ser de 2,2 milions. El capítol d’inversions arriba fins als 815.000 euros. A banda de la urbanització de la plaça de l’Església, es mantenen els 15.000 euros destinats a autònoms i petites empreses afectades per la Covid-19.

Les obres a la plaça de l’Església seran finançades a través de subvencions atorgades per la Diputació de Barcelona. A banda d’aquesta actuació, també es preveu destinar 204.000 euros a un nou tancament perimetral del pavelló des dels lluernaris de la teulada, baixant pels laterals. Les lames seran d’acer galvanitzat. Es tracta d’una estructura calada que permet el pas de la llum i el vent, però que alhora dificulta l’entrada de la pluja. L’obra prevista per aquest 2021 serà la sisena fase del tancament del pavelló municipal.

20 nínxols nous per al cementiri

Una altra de les inversions importants són els 20.000 euros que es destinaran a la construcció de 20 nous nínxols per al cementiri municipi. La capacitat actual és de 550 i, per tant, s’arribarà fins als 570. A més, es construiran 20 columbaris per a les famílies que vulguin dipositar-hi les urnes amb les cendres dels seus difunts.

 

Diners per als esportistes d’elit

Per primera vegada, l’Ajuntament atorgarà 10.000 euros d’ajudes als esportistes d’elit que visquin al poble. Properament es faran públiques les bases per accedir a aquesta convocatòria, que s’adreça als esportistes locals que participen en competicions d’àmbit estatal.

Ajudes per la compra d’equips d’osmosi

El ple de gener també ha aprovat les bases de les subvencions per fomentar l’estalvi energètic. S’hi destinen 20.000 euros. L’Ajuntament pagarà la meitat d’una compra de fins a 300 euros d’un equip d’osmosi per tractar l’aigua que les famílies consumeixen a casa. L’objectiu és reduir el consum d’aigua envasada en ampolles o garrafes de plàstic.

X