Cau el ritme de nous ingressos per Covid-19 a l’hospital de Berga, però es manté el nivell de llits ocupats

El ritme de nous ingressos per Covid-19 a l’hospital de Berga ha caigut a més de meitat aquesta setmana. Si la setmana passada es van produir 13 ingressos nous, aquesta setmana n’hi ha hagut sis. També hi ha hagut menys altes: de les 12 de la setmana passada, s’ha passat a les 4 d’aquesta. I això manté el nombre de llits ocupats en un nivell similar al de la setmana passada: n’hi havia 11, i ara són 12.

Al llarg de l’última setmana s’ha produït una nova defunció. Pel que fa als professionals, actualment n’hi ha 5 d’aïllats a casa, amb diagnòstic de Covid-19. La setmana passada eren 9, la qual cosa certifica que en el decurs d’aquesta setmana gairebé la meitat s’han pogut reincorporar a la feina després de superar el virus.

Les xifres, en certa manera, ratifiquen el que el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, va explicar a principis de setmana: els casos dels ingressats en les últimes setmanes són més greus que els de la segona onada, ja que més de la meitat dels pacients que hi havia la setmana passada han de continuar ingressats.

Mentrestant, les dades de contagis a la comarca segueixen baixant. Aquesta última setmana, s’han detectat una setantena de casos a tot el Berguedà a través de proves PCR. Són gairebé la meitat que els que es van detectar la setmana passada, i permeten que el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus també caiguin. El risc de rebrot, però, continua en vermell, al 393. La velocitat de propagació, en canvi, baixa fins a 0,79 i s’allunya de l’1, la qual cosa indica que el virus no creix.

Per municipis, a Berga s’han diagnosticat 22 casos els últims set dies. Són una quarta part dels que s’han detectat en quinze dies. A Gironella se n’han detectat 13; a Puig-reig, 7; a Avià, 9; a Bagà, 6; a Casserres, 6 més; a Borredà, 3; a Sant Julià de Cerdanyola, 2; i a la Pobla, 2 més.

X