Una membre de mesa de Casserres diu que no pot portar mascareta al col·legi i que s’ha de fer càrrec d’un gos

Una membre de mesa de Casserres ha presentat un escrit a l’Ajuntament on demana poder custodiar les urnes sense mascareta i amb el seu gos. La Junta Electoral de Zona (JEZ) ja li ha advertit que ha de portar mascareta obligatòriament i que el seu gos no pot entrar al col·legi, que és al pavelló poliesportiu del poble.

En l’acta de la reunió d’aquest dimarts, la JEZ afirma que, si la persona designada no porta mascareta, no podrà entrar a formar-ne part i que, en el seu lloc, s’hi haurà de posar un suplent. A més, la persona haurà d’atendre’s a les conseqüències judicials per no complir amb les seves obligacions, sense haver presentat una al·legació admesa.

L’al·legació de la membre de mesa afirmava que no podia deixar el seu gos amb ningú més i, per això, suggeria poder-lo portar amb ella al col·legi electoral. Sobre la mascareta, la persona defensa que no vol dur mascareta però en canvi sí que ha demanat que se li posi una mampara i se li doni un equip de protecció. Per tot plegat, els serveis de Secretaria de Casserres ho han fet arribar a la JEZ, que ja ha advertit que la membre de la mesa haurà de complir amb les mateixes mesures que la resta.

A Casserres hi haurà dues meses i totes dues seran al pavelló poliesportiu.  A banda d’aquest cas, s’han rebut comptades al·legacions i l’administració confia que no hi haurà problemes per constituir totes dues meses. Hi ha més de 1.000 persones cridades a les urnes aquest diumenge, 14 de febrer.

Arran d’aquesta publicació, l’afectada s’ha posat en contacte amb l’Aquí Berguedà per afegir matisos a la seva al·legació. Justifica que té problemes respiratoris i que no pot passar-se tota una jornada al col·legi amb mascareta, perquè s’ofega. També es queixa que el problema del gos és un efecte colateral de l’embolic a Sant Jaume de Frontanyà, ja que els seus pares són suplents a Vilada i corren el perill de ser designats per constituir la mesa de Sant Jaume. Per tot plegat, l’afectada critica que la JEZ no li aporti solucions.