El Berguedà constitueix el 100% de les meses electorals i esquiva els temuts trasllats a pobles veïns

No han calgut els temuts trasllats a col·legis de municipis veïns. El Berguedà ha pogut constituir el 100% de les meses electorals d’aquest 14-F sense haver de recórrer al sistema de cobertura de vacants que tenia en alerta els municipis més petits de la comarca. Les meses de Gisclareny i Sant Jaume de Frontanyà han estat dues de les primeres que la Generalitat ha donat per constituïdes.

L’Aquí Berguedà s’ha desplaçat a Sant Jaume, on, dels 29 habitants, només n’hi havia 9 en disposició d’ocupar les 9 places de titulars i suplents de la mesa. D’aquests 9, dos van presentar al·legacions que la Junta Electoral va admetre. Però els altres 7 s’han presentat a les 8 del matí a l’Ajuntament, el col·legi electoral del poble, i han pogut constituir la mesa sense patir gens ni mica.

De fet, al final els suplents han acabat tenint la mirada més posada als municipis de la vora que no pas a Sant Jaume. Fins que la secretària municipal no ha avisat els membres del col·legi que totes les meses de la zona s’havien constituït, cap dels suplents ha pogut marxar a casa. I per això ha calgut esperar més d’una hora, fins a quarts de 10 del matí. En aquest impàs de temps, la Generalitat ha anat donant per constituïdes les meses dels pobles de la vora i, al final, l’única incògnita era Borredà, que s’ha fet esperar uns minuts més, però que també s’ha acabat obrint.

Un cop s’ha rebut la notícia, els suplents han marxat. Alguns, abans de fer-ho, han votat; d’altres, han decidit no fer-ho. I és que a Sant Jaume s’hi espera una participació baixíssima. L’alcalde, Manel Anselmo, ha explicat que molta gent del poble ja ha dit que no anirà a votar perquè, o bé estan decebuts amb la gestió per part del Govern de la crisi del coronavirus, o bé per por a contagiar-se.

Consulta totes les dades sobre la jornada electoral al Berguedà a la plataforma creada per l’Aquí Berguedà per a l’ocasió

X