Si els pobles petits del Berguedà no tenen gent per a les meses, s’hi enviarà els suplents del municipi veí

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Berga enviarà els suplents dels municipis veïns a custodiar les meses que no es puguin completar amb empadronats al poble, si es dona el cas. És la resposta que la JEZ ha donat a Sant Jaume de Frontanyà, que ha vist com un dels titulars designats presentava una excusa i li era admesa. L’alcalde, Manel Anselmo, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “en teoria s’hi ha de posar una altra persona sense recórrer als suplents, però nosaltres no en teníem cap més de disponible”.

Davant el dubte, va demanar-ho a la JEZ, que ha assegurat que, si el 14-F no hi ha un president i dos vocals a la mesa de Sant Jaume, s’hi enviaran els suplents de Vilada o Borredà, els dos municipis veïns. L’ordre es fa extensible a tots els municipis de la zona que s’hi trobin, ja que al Berguedà hi ha fins a sis pobles amb menys de 100 habitants que podrien tenir el mateix problema.

Malgrat tot, a Sant Jaume, l’alcalde confia que al final no calgui recórrer als empadronats fora del poble per custodiar les urnes. Anselmo ha explicat que el suplent del titular que s’ha excusat ja ha dit que, en principi, hi podrà ser, així que si no hi ha una causa de força major a última hora, el segon poble més petit de Catalunya podrà constituir la seva mesa electoral amb persones que hi resideixen.

 

 

X