La manifestació del 8-M a Berga s’atura a les empreses de treball temporal i els encartella les façanes

El matí del 8-M a Berga ha tornat a ressonar pels carrers principals de la ciutat. Tal com ha passat els últims anys, la comitè de la vaga del 8-M al Berguedà i la Xarxa de Bruixes han sortit al carrer per reivindicar els drets de les dones i assenyalar aquells que consideren que no els respecten. La Xarxa de Bruixes a liderat una manifestació que ha començat a la plaça de les Dones i ha acabat al passeig de la Indústria, a l’alçada del camí cap a Les Germanetes. Per darrere, en un segon pla però amb veu pròpia i un reguitzell de banderoles, la CGT ha donat encara més múscul a una manifestació a peu que ha arribat a aplegar més de 300 persones en el seu punt àlgid.

Durant la manifestació, les participants s’han recordat de les empreses de treball temporal. Davant del CATT, a la plaça dels Països Catalans, s’ha produït una de les imatges més visuals del matí: una bengala lila ha tenyit bona part de la plaça mentre algunes manifestants omplien la façana de l’empresa amb cartells. Al cap d’uns minuts, han fet el mateix però sense bengales a la façana de GCT Plus, al passeig de la Pau.

Durant el recorregut, la CGT ha assenyalat l’empresa Monserveis, que des de fa uns mesos ha tancat la seva seu a Berga, però segueix viva des de Manresa. Monserveis està sent investigada per tenir més d’una cinquantena de treballadores sense haver-les donat d’alta a la Seguretat Social i, per tant, pagant-les en negre. La manifestació d’aquest 8-M ha posat cares a aquestes il·legalitats i ha enganxat els rostres dels responsables de Monserveis en diferents parets de la ciutat.

La manifestació ha resseguit tot el passeig de la Pau, de baixada i de pujada, tota la Ronda Moreta i bona part del passeig de la Indústria. Un cop acabada i tal com marcava el programa d’actes del dia, s’ha organitzat un dinar al mig del Vall, a la cantonada amb el carrer Mestre Pedret.

Les fotos de la manifestació matinal del 8-M a Berga

8m-2021-1 8m-2021-2 8m-2021-3 8m-2021-4 8m-2021-5 8m-2021-6 8m-2021-7 8m-2021-8