First Stop

Salut, Berga

L’hospital de Berga torna a restringir les visites dels familiars per l’augment de casos de Covid-19 al Berguedà

L’hospital de Berga torna a restringir les visites dels familiars per l’augment de casos de Covid-19 al Berguedà

L’Hospital Sant Bernabé de Berga ha tornat a restringir les visites de familiars dels pacients per l’augment de casos de Covid-19 detectats al Berguedà l’última setmana. El centre ha activat la Fase 3 fixada en el protocol d’accessibilitat que va consensuar el centre per adaptar les mesures en funció de l’estat epidemiològic de cada moment.

El Berguedà ha detectat 32 casos positius l’última setmana. Les dades disten molt de les de principis de març, quan el Berguedà va arribar a ser una de les comarques amb registres del país, aconseguint una certa estabilitat entre els 10 i els 15 casos detectats setmanalment. Ara la pandèmia ha tornat a créixer i ha disparat els índexs: el risc de rebrot està per sobre de 200 i la velocitat de propagació a 1,36.

Amb la nova fase a l’hospital, no es permeten visites excepte en casos excepcionals, tant a la planta Covid com a la no-Covid. En tots els casos caldrà presentar-se al punt informatiu per identificar-se, rebre l’acreditació i col·locar-la en un lloc visible del cos. Per contrarestar l’absència de visites, el metge trucarà als familiars de dilluns a divendres. El cap de setmana, no, a menys que hi hagi canvis importants en l’estat de salut del pacient.

A l’àrea ambulatòria no es permeten acompanyants excepte en casos excepcionals. A més, només es permet entrar al centre per visitar-se 10 minuts abans de la cita concertada. A Urgències, no es permet l’entrada d’acompanyants per norma general. A l’àrea quirúrgica, es permet un acompanyant durant una hora el primer dia d’haver passat per quiròfan.

 

Hospital Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé

Comentaris