El Govern torna a decretar el confinament comarcal a partir de la mitjanit de dijous a divendres

Les restriccions de després de Setmana Santa no s’han fet esperar ni 48 hores. El Govern ha tornat a decretar el confinament comarcal a partir de les 12 de la nit de dijous a divendres. Des d’aleshores, no es podrà sortir de la comarca, tampoc si es fa dins la bombolla de convivència, tal com estava permès fins ara.

El nombre d’ingressats als hospitals i a les UCI per coronavirus va en augment en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, amb els efectes que pugui tenir la Setmana Santa. En roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que és “una decisió difícil” però que “el sistema sanitari no pot aguantar l’actual tendència de creixement de casos greus als hospitals”.

Les noves restriccions s’allargaran, com a mínim, fins dilluns 19 d’abril. D’aquesta manera, el Govern continua tenint marge de maniobra de cara a la Diada de Sant Jordi: és divendres, 23 d’abril, i abans el Procicat podrà flexibilitzar o endurir les restriccions que entraran en vigor aquest divendres vinent. El Govern, això sí, ja ha dit que no descarta en absolut endurir més les mesures si les dades de contagis segueixen creixent.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit en la mateixa roda de premsa que queden uns dos mesos per tenir la pandèmia controlada. En aquest sentit, Sàmper ha demanat “un últim esforç” a la ciutadania per contenir les xifres de contagis, ja que confien -per enèsima vegada- que aquest serà l’últim pas enrere que hagin de fer abans de donar la pandèmia per controlada.

X