La policia ha posat cinc multes a Berga en tota la Setmana Santa per saltar-se el toc de queda

Aquesta Setmana Santa la Policia Local de Berga i els Mossos d’Esquadra han posat cinc multes a persones que han incomplert el toc de queda i dues més, per no fer ús de la mascareta. Segons ha explicat l’alcalde en funcions, Ivan Sànchez, en roda de premsa, els agents de policia han notat un augment de mobilitat els dies festius, i això ha fet créixer lleugerament el nombre de multes que han posat.

La setmana anterior, la policia va posar dues multes per saltar-se el confinament nocturn i dues més a persones que no duien mascareta. L’altra, se’n van posar tres per incomplir el toc de queda i una per no respectar les restriccions de mobilitat. Molt més cridaneres van ser les dades de la setmana del 8 al 14 de març, quan la policia va posar fins a 12 multes per saltar-se el confinament nocturn i dues més, per no dur mascareta. En canvi, la primera setmana de març només hi va haver una sanció per incomplir el toc de queda i dues, per no portar mascareta.

Ivan Sànchez ha explicat que, aquesta Setmana Santa, s’ha vist molt més moviment als carrers de la ciutat però ha insistit que “ningú estava fent res malament perquè el Govern ho ha permès”. En aquest sentit, ha afegit que la majoria de persones han complert les normes, però també n’hi ha hagut que se les han saltat: “Hem vist molts grups grans accedint als museus de la ciutat. Les normes pels grups bombolla eren unes altres”.

Sànchez també ha aprofitat la roda de premsa per repassar les dades d’afectació vírica a la ciutat. Els índexs estan a nivells controlats però el tinent d’alcaldessa no se’n fia: “Tot just fa hores que hem sortit de la Setmana Santa, i caldrà esperar uns dies per veure si l’efecte d’aquests dies festius fa pujar els contagis”. En els últims set dies només s’han detectat 8 casos a Berga, la meitat que la setmana anterior. El risc de rebrot és a 86,61 i la velocitat de reproducció a 0,60.

X