Repunten els casos greus de Covid-19 al Berguedà: l’hospital de Berga ha hagut d’ingressar set pacients en una setmana

Després d’una setmana sense ingressos ni defuncions al Berguedà a causa de la Covid-19, amb la Setmana Santa entremig la tendència s’ha capgirat. Aquesta última setmana l’hospital de Berga ha hagut d’ingressar set pacients per coronavirus. Això sí, aquests últims set dies tampoc hi ha hagut defuncions a causa del virus.
Amb el balanç d’aquesta última setmana, l’Hospital Sant Bernabé ha passat de quatre llits ocupats per Covid-19 a sis. Tot plegat ha estat possible perquè, a banda dels set ingressos nous, també s’han donat cinc altes a pacients que, o bé estaven ingressats, o bé ho han fet els últims set dies però ja han pogut sortir de l’hospital.
Pel que fa als professionals, hi continua havent tres treballadors apartats de la feina després de contagiar-se de Covid-19.
Fora de l’hospital, les dades d’afectació de Covid-19 al Berguedà mostren una tendència a la baixa des de fa dies, però les dades provisionals del 6 i el 7 d’abril anuncien un increment de positius detectats. Entre el 30 de març i el 5 d’abril es van detectar 26 casos positius al Berguedà. Amb aquestes dades, la velocitat de reproducció continua per sota d’1, a 0,93, mentre que el risc de rebrot és a 153.
Per municipis, a Berga s’hi ha detectat una desena de positius en una setmana; a Avià, 6; a Gironella, 4; a la Pobla de Lillet, 3; a Puig-reig, 3 més; a Cercs, 2; a Guardiola, 1; i a Borredà, un altre.

X