Setmana sense nous ingressos ni defuncions per Covid-19 a l’hospital de Berga

L’hospital de Berga té quatre pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19 en aquests moments. Aquesta setmana, i després de quinze dies en mala tendència, el centre ha reprès la bona dinàmica: no hi ha hagut ni nous ingressos ni defuncions per Covid-19. Per això, les quatre altes que s’han donat des de dijous passat han fet caure el nombre de llits ocupats a l’hospital a la meitat: de 8 a 4.

Pel que fa als professionals, n’hi continua havent tres amb diagnòstic de Covid-19, que encara no s’han pogut reincorporar a la feina després de contagiar-se.

Fora de l’hospital, les dades de nous contagis han tornat a repuntar els últims dies. En la darrera setmana, segons el recull del Departament de Salut, s’han detectat gairebé una quarantena de casos de coronavirus al Berguedà.

Per municipis, no hi ha casos especialment alarmants. El punt més enfosquit de la comarca és Borredà, on s’han detectat 5 positius en els últims dies i 9 en l’última quinzena. Per la poca població del municipi, el risc de rebrot s’ha disparat per sobre de 2.000. La resta continua en dinàmiques força estables. Berga continua aglutinant gairebé la meitat dels contagiats de la comarca: 16, aquesta última setmana. A Gironella se n’han detectat 7; a Puig-reig, 2; a Avià, 2; a la Nou, 2; a la Pobla de Lillet, 2; i a Bagà, 1.

X