Interior confirma que està estudiant permetre la mobilitat més enllà de la comarca en zones com el Berguedà

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha confirmat que el Procicat està estudiant permetre la mobilitat més enllà de la comarca “aviat”. Ho ha dit aquest dimecres a les agrupacions empresarials de les Terres de l’Ebre i a l’Ajuntament de Tortosa. Tot això, mentre el confinament per vegueries pren cada vegada més força. De fet, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ja ha reconegut que aquesta mateixa setmana es decidirà si s’aplica o no.
L’Ebre, com altres zones com el Berguedà, protesta des de fa mesos contra les restriccions i, ara, celebra que per primera vegada el Govern es plantegi atendre les seves peticions. I és que el conseller d’Interior ha obert la porta a “altres estructures territorials” que marquin el confinament i que les restriccions siguin diferents segons les dades epidemiològiques de cada zona i, sobretot, al grau d’ocupació de les UCI.
El conseller ha reconegut que les queixes que han arribat des de diferents punts del territori han fet repensar el confinament comarcal al Procicat. Ara, diu, estudien crear “unes estructures territorials” (no ha parlat concretament de vegueries) i aplicar-hi més o menys restriccions en funció de l’afectació del coronavirus a cada territori. La queixa ve de les comarques poc poblades, però també de les grans ciutats: “És una petició que també arriba d’altres indrets, com Barcelona, que vol esponjar més la població, i que no té res a veure amb l’Ebre, l’Alt Pirineu o el Berguedà”, ha apuntat el conseller.
Sàmper ha assegurat que s’estudia definir “millors” àrees de confinament i també la possibilitat “que es puguin personalitzar les mesures segons com està cada territori”. El que preocupa és l’ocupació de les UCI, índex del qual dependran les solucions que es plantejaran per canviar el confinament comarcal. “A les Terres de l’Ebre l’índex és positiu i d’aquí ve la demanda”, ha apuntat el conseller d’Interior. Al Berguedà, en canvi, hi ha hagut un repunt aquests últims dies i s’ha tornat al nivell d’afectació de finals de març, després d’un parell de setmanes amb índexs moderadament positius.
La primera setmana després de les festes de Setmana Santa, la comarca va tornar a detectar 40 positius nous. L’augment no és abismal, però sí que suposa un repunt respecte la trentena de casos setmanals que havia registrat abans de festes.

X