El Procicat torna a permetre la circulació per tot Catalunya a partir de dilluns

El Procicat ha aprovat formalment aixecar el confinament comarcal i permetre la lliure circulació per Catalunya a partir de dilluns. També tornaran a les aules els estudiants de batxillerat i podran reobrir bars i restaurants dels centres comercials en el mateix horari que la resta, fins a les 17 hores. Són mesures que han anat transcendint en les últimes hores i que s’han oficialitzat en roda de premsa aquest dijous.
A més, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que s’amplien els aforaments en activitats religioses i esportives, del 30 al 50%. El comerç ja no tindrà limitació de metres quadrats, tot i quedar-se en l’aforament del 30%, i podran obrir els espais infantils lúdics amb aquest mateix aforament, però sense restauració.
Els darrers dies diversos consellers del Govern de la Generalitat havien admès que estudiaven la possibilitat d’aixecar el confinament comarcal i passar a restriccions per regions sanitàries o vegueries. Al final, però, ni per comarques ni per vegueries: a partir de dilluns, mobilitat per tot el país i sense obligació de desplaçar-se amb la mateixa bombolla.
La consellera de Salut ha explicat en roda de premsa que l’aixecament de les restriccions de mobilitat s’ha aprovat en constatar que no hi ha hagut un repunt de contagis ni hospitalitzacions després de Setmana Santa. El que es manté intacte, de moment, és el toc de queda de 10 del vespre a 6 de la matinada i l’horari de la restauració, que seguirà sense poder servir sopars als locals.
 

X