Els Castellers de Berga tornaran a fer assajos al Cine Catalunya, catorze mesos després

Tornen els assajos dels Castellers de Berga al Cine Catalunya. La colla té previst reprendre’ls durant el mes de juny, atès que les autoritats ja permeten tornar a fer assajos castellers, malgrat que encara no es permeti organitzar diades ni actuacions.
Un dels dos caps de colla, Ramon Prat, ha explicat en roda de premsa que seran assajos en grups reduïts, de 20 persones, i que en les pròximes setmanes l’entitat definirà els protocols perquè els grups siguin estables i autònoms. “Segurament assajarem durant el juny i el juliol, i a l’agost tornarem a fer una aturada, perquè no hi ha diades previstes. Però almenys ens servirà per tornar-nos a sentir grup”, ha explicat el cap de colla.
Els Castellers de Berga van haver d’interrompre els assajos el març del 2020, quan va esclatar la pandèmia. De fet, Prat ha explicat que l’últim assaig va ser en el moment en què es va decretar el confinament: “Mentre estàvem assajant va arribar la notícia que ens n’havíem d’anar a casa. Ja havíem començat; alguns van decidir acabar l’assaig i d’altres van marxar”. I des d’aleshores, sense castells.
Això sí, no hi ha hagut castells, però sí que hi ha hagut cultura. L’entitat no ha pogut fer la seva activitat principal, però ha mantingut viu el seu local, el Cine Catalunya, acollint actes organitzats en col·laboració amb altres col·lectius i impulsant l’Acció Cultural Berguedana, que aquesta Patum torna amb un programa cultural ambiciós.
De fet, el cine ha estat inclòs en el Cens d’Espais de Cultura Responsable per part de la Generalitat. Aquest tràmit permetrà que el local casteller pugui reprendre els assajos seguint la normativa vigent i que, a la vegada, pugui seguir acollint actes culturals de tota mena.

X